Skjul filer danid.log og andre mapper fra terminalen

2012-11-30 23:55:12

Terminalen på mac er en program som har adgang til alt hvad der foregår på din computer og kan rette i ting som man ellers ikke kan ved hjælp af Indstillinger. Jeg har fundet de funktioner som jeg bruger mest og skrevet dem ind i dette indlæg.

Irriterer danid.log i din hjem-mappe?

Siden NemID har overtaget tjansen til at autorisere adgangen til netbanker og andre offentlige sider, har jeg været plaget af en fil som lagde sig selv i /Users/Claus/ i form af danid.log... Filen bliver dannet hver gang man bruger NemID på nettet og jeg går ud fra at det er en slags cookie som bliver lagt på computeren. Det er ikke muligt selv at vælge hvor den vil ligge og siden man gerne vil have at ens hjemmemappe er ryddelig. Siden at filen bliver dannet hver gang man logger på NemID, hjælper det ikke bare at slette den - Vi vil gerne have en mere permanent løsning. Det er der hvor vores Terminal kommer ind i spillet. Vi kan ved hjælp af én enkelt kommando fjerne filen for altid:

chflags hidden danid.log

That's it! Simple as that. Denne kommando virker på alt hvad du vil skjule. Så hvis du vil skjule en mappe skal du i stedet skrive:

chflags hidden 'Skjul mig'

Hvis så man fortryder eller er kommet til at fjerne sin musikmappe, kan man med to bogstaver mere få vist mappen igen:

chflags nohidden 'Skjul mig'

Indlægget her vil opdateres løbende, men indtil jeg får mig taget sammen, så kan du læse min anden artikel om funktioner i terminalen.