Star Wars i terminal på Mac OS X

2012-11-02 14:53:03

Jeg har efterhånden ejet en Macbook Pro i 2 år og er først lige blevet opmærksom på denne super awesome feature som man kan tilgå i terminalen. Terminalen har et streng interface til at styre fundamentale funktioner i UNIX styresystemet. Gennem tiden fundet ud af en del tips og tricks, som kan gøre livet nemmere for den (lidt mere end) almene bruger af macs, som jeg følgende vil poste!

Star Wars Episode IV

Det her er ikke en særlig brugbar funktion, men den er ret underholdende. Ved brug af telnet kommandoen, kan du forbinde din computer til en anden og derved kan du se hele Star Wars Episode IV - I ASCII tekst. Åbn terminalen fra finder (CMD+Mellemrumstasten) og indtast følgende:

telnet towel.blinkenlights.nl

Find popcornene og colaen frem, læn dig tilbage og nyd hele filmen i tegn! Til lidt info kan jeg fortælle at telnet kommandoen bliver brugt af advancerede computer brugere, til at omgå nogle typer software som blokerer for sider eller andet (såsom på skoler og i firmaer). Hvis man nu ikke bruger kommandoen til ulovligheder i skolen, kan man altid alliere sig med den til at teste sikkerheden i ens egne programmer.